Latest News

    No posts were found.

06-502 126 14

Groningen: Noordbroek, Appingedam

 

Ayurveda

De balans van lichaam en geest...

YOGA EN AYURVEDA

Naast yoga en massage brengt voeding ons in balans. Voeding is niet voor niets het eerste, het laatste en beste medicijn.

Ayurveda en yoga – move well

Yoga zorgt ervoor dat lichaam en geest op een juiste manier met elkaar in verbinding worden gesteld. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende houdingen (Asana’s), ademhalingsoefeningen (Pranayama). Dit zorgt voor een perfecte balans.

Ayurveda is een eeuwenoude Indiase gezondheidsleer gebruik maakt van drie vormen van energie, die op een juiste manier met elkaar in balans moeten zijn. Er zijn vele redenen waarom Yoga en Ayurveda een goede combinatie zijn.

Met yoga zet je het lichaam in beweging. Dit werkt positief voor de Ayurveda levensstijl. Je voelt je beter met het beoefenen van yoga. Bewegen bevordert de gezondheid van het lichaam.

Bij Yoga maken lichaam en geest een verbinding. Je leert naar je lichaam te luisteren. Ayurveda wil ook deze balans bereiken. Lichaam en geest werken immers samen.

Bij Yoga en Ayurveda is het van belang om de energie optimaal door het lichaam te laten stromen. Optimale balans zal op deze manier bereikt worden. Door combinatie van Yoga en Ayurveda wordt jouw energie geactiveerd.

Ayurveda en voeding – life well

Het verhaal over Ayurveda is oeroud, fascinerend en ontzettend lekker!

Door de samenstelling van vers gemalen kruiden, specerijen én de bereidingswijze van de gerechten, spreekt het al jouw zintuigen aan. Het vraagt van jou geen drastische ommekeer en als je met ayurveda werkt, voel jij je vitaliteit toenemen.

Bij een onbalans van jouw constitutie ofwel lichaamstype, Vata, Pitta, Kapha is het raadzaam om voedsel te kiezen die jouw spijsverteringsvuur weer aanzet voor de ultieme mind-body balans. Het is wellicht iets wat je nog niet kent, maar zie het als fietsen dat heb je ook geleerd.

Wij willen jou graag enthousiast maken over de heerlijke gerechten uit de Ayurvedische Keuken. Tijdens onze kookworkshops vertellen wij jou er graag meer over.

Wij koken in groepen van maximaal 8 personen. Grotere groepen op aanvraag. Ook leuk als team-uitje.

Eet jezelf gelukkig!

WORKSHOP AYURVEDISCH KOKEN

Ayurvedisch koken met Ghee!

Bakken en braden op 100% natuurlijke basis?
Gebruik onze Ghee – de zuivere vorm van geklaarde boter met als belangrijke eigenschap een enorm hoge verbrandingstemperatuur (250 graden) Vanwege de heilzame werking, al duizenden jaren hét centrale vet voor in de keuken.

NAAR SHOP