Latest News

    No posts were found.

06-502 126 14

Groningen: Noordbroek, Appingedam

Alissa Coelingh

Voel je fit en vitaal!

Alissa Coelingh

WORKSHOP JUISTE VOEDING IN RELATIE TOT ONTSPANNING, STRESS EN SLAAP

Goed en regelmatig eten is goed voor de spijsvertering. Deze spijsvertering hebben we nodig om overdag voldoende energie te hebben om te kunnen functioneren. Daardoor neemt het gevoel van vermoeidheid overdag af. Gezonde voeding zorgt ervoor dat het lichaam voldoende hormonen aanmaakt om ‘s avonds moe te worden. Daarom is het bijvoorbeeld niet verstandig zwaar en vet te eten.  Een zware maaltijd ‘s avonds, of een maaltijd met veel vetten, zorgen voor een snellere stofwisseling. Daardoor gaat de lichaamstemperatuur omhoog, waardoor het lichaam zich minder slaperig voelt en men minder goed kan slapen. Bovendien is de kans groter dat men ‘s nachts wakker wordt bij een snellere spijsvertering.

 

Als je niet genoeg slaapt of als de kwaliteit van je slaap slecht is ontstaat er een disbalans in je hormonen. Alleen in je diepe slaap maakt je lichaam groeihormonen en die heb je nodig om goed te kunnen herstellen. De hormoonproducerende fabriek in je lichaam, het endocriene systeem, regelt de hormoonafgifte in je bloedsomloop, afhankelijk van wat, wanneer en hoeveel je nodig hebt. Als je goed slaapt, werken je hormonen perfect en efficiënt en worden ze over je hele lichaam verspreid en aangevuld, klaar voor de volgende dag. Je hormonen reguleren of beïnvloeden grotendeels elke functie in je lichaam en slaap is essentieel om ervoor te zorgen dat je hormonen niet op hol slaan en alles functioneert zoals het hoort.

In deze workshop vertelt Alissa Coelingh, diëtist en orthomoleculair therapeut, je alles over voeding in relatie tot ontspanning, stress en slaap en beantwoord al jou vragen die je hebt.

 

Vrijdag 17 juni 2022 – 15.00 – 16.00 uur

Meer over Alissa Coelingh

www.yvonnehollander.nl