Latest News

    No posts were found.

06-502 126 14

Groningen: Noordbroek, Appingedam

Kiran Sree Valsan

Eet jezelf gelukkig!

Kiran Sree Valsan Nw

LEZING AYURVEDA MET KIRAN SREE VALSAN

Maak kennis met de leer van Ayurveda. Ayurveda, de traditionele Indiase gezondheidsleer, richt zich niet alleen op het behandelen van ziekteverschijnselen, maar leert ons ziekte te voorkomen of, als je al ziek bent, de oorzaak ervan te verwijderen. We hoeven ons leven alleen geleidelijk wat meer aan te passen aan de werkelijke behoeften van onze geest en ons lichaam om fit en gezond te zijn en te blijven.

Ayurveda wordt door de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) erkend als ’s werelds oudste wetenschappelijke en holistische gezondheidssysteem en krijgt steeds meer bekendheid in onze westerse wereld. Volgens ayurveda wordt de constitutie (prakriti) van elke persoon gevormd door vijf elementen in de natuur: aarde, water, vuur, lucht en ether. Je hebt dus als het ware een unieke streepjescode vanaf je geboorte. Bepaalde elementen hebben op jou meer invloed dan andere: ieder mens is uniek. De verhouding van de elementen wordt benoemd in drie ‘dosha’s’: vata, pitta en kapha. Door een onbalans in de dosha’s wordt je natuurlijke ritme verstoord en kun je ziek worden.

Kiran Sree Valsan: “Een goede gezondheid betekent dat de dosha’s vata, pitta en kapha in balans zijn.”

Wil je meer weten over Ayurveda en haar gezondheidsleer? Kiran Sree Valsan is een inspirerende spreker en verzorgt tijdens het festival een lezing. Hij wordt regelmatig gevraagd om lezingen te geven, waarin hij helder en toegankelijk de basisprincipes van Ayurveda uiteenzet. Goed om te weten, de workshop zal in het Engels worden gegeven.

Kiran heeft onder andere gesproken voor de Verenigde Naties in Genève en het Europees Parlement in Brussel.

 

Zondag 19 juni 2022 – 13.00 – 14.00 uur

Zondag 19 juni 2022 – 15.00 – 16.00 uur

 

Meer over Kiran Sree Valsan

https://www.ayurvedaspecialist.nl/